Kurs og arrangementer

ATL tilbyr kurs, fagdager og seminarer innen det trafikkfaglige og skoledrift. Har du kursønsker? Send oss gjerne forslag til kurs@atl.no!

  • Hjem
  • Kurs
  • Økonomistyring og kalkulasjon for trafikkskoler - Stavanger
Informasjon
24. januar 2019 09:00
24. januar 2019 17:00
1800
Påmelding

Økonomistyring og kalkulasjon for trafikkskoler - Stavanger

Kategorier: Kurs

hagland finans 023

Del l: Økonomistyring – lønnsom drift av trafikkskoler

På kurset vil kursdeltakerne øke forståelsen for økonomien i trafikkskolen. Deltagerne skal lære hvilken nyttig informasjon de kan lese ut av regnskapstallene  og hvilke tiltak som kan iverksettes for å kunne bedre lønnsomheten. Deltakerne skal også lære metoder for å avdekke mangler og faresignaler i regnskapet. Videre skal deltakerne lære om hvilke muligheter de har for å automatisere og effektivisere regnskapet. Til sist hvordan man kan planlegge framtiden gjennom budsjett og prognoser.

Kurset vil ha fokus på:

  • Slik tolker du et regnskap, og leser økonomiske rapporter
  • Forstå faresignalene i regnskapet
  • Ta kontroll over likviditeten
  • Digital regnskapsføring
  • Budsjett og prognoser

Del II: Priskalkyler – hvordan prise trafikkskoletjenestene

Kursdeltakeren vil få opplæring i hvordan man kan bygge opp en kalkyle for sin egen trafikkskole. For å drive med lønnsomhet må man vite at den prisen man tar er nok til å dekke kostnadene til trafikklærere og biler mv.. En kalkyle vil da være et nyttig verktøy. Selv om konkurransen i markedet ikke tillater at man øker prisene, vil man i en kalkyle får oversikt over hva kostnaden med de ulike trafikkskoletjenestene er og få oversikt over hvilke tjenester man taper og tjener penger på. Det er da enklere å gjøre tiltak for å reduserer kostnadene.

I tillegg til undervisning vil deltakerne også få god praktisk trening gjennom oppgaver og få utdelt nyttig verktøy i form av en kalkylemodell som er utviklet etter innspill fra bransjen.

OBS! Begrenset antall plasser

Pris

Medlem ATL/TF: kr 1800,-
Ikke medlem: kr 2300,-

Påmelding
Påmelding via påmeldingskjema eller til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
Påmeldingsfrist: 21.12.2018

Sted
Kurset gjennomføres i Trafikksikkerhetshallen i Rogaland, Stavanger.

Påmelding

Kart


Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger