Vellykket stortingsmøte

Vellykket stortingsmøte

Det ble et vellykket møte på Stortinget mellom statssekretær Tommy Skjervold (FrP), Hans Andreas Limi (FrP) og ATL.

- Vi fikk løftet frem viktige saker ATL jobber med. For oss er det viktig å møte stortingspolitikerne på denne måten. Vi oppfattet møtet som svært positivt og nyttig, sa Torgeir Abusdal, som er direktør i ATL, etter møtet på løvebakken der også rådgiver i ATL, Lena J. Fossheim, var med.

Blant temaene som ble diskutert var fraværsregelen, ventetider, forenklingen av regelverket om man tar førerkort på biler med automatgir og senere ønsker å utvide det til å også gjelde biler med manuelt gir, områdegjennomgangen av Statens vegvesen – som tar til orde for en kraftig omorganisering av etaten – og problemstillingene knyttet til Statens Lånekasses støtte til opplæring som bussjåfør, der utfordringen har vært at trafikkskolene har stått som garantister for studentene frem til de får utbetalt lånet.

- Dette er alle saker som er viktige for ATL og som vi jobber med hver dag. Når vi nå har hatt dette møtet har vi sørget for at også sentrale personer i regjeringen er informert om noen av de utfordringene vi har og som vi som bransjeorganisasjon jobber med. I statsbudsjettet legges det nå opp til å utvide ordningen der Statens lånekasse gir støtte til yrkesrettet føreropplæring til også å gjelde lastebilsjåfører. Det mener vi er et positivt tiltak, men det skal ikke være slik at våre skoler er garantister og kausjonister slik enkelte skoler oppfatter at de er når de utdanner bussjåfører, sier Abusdal.

- Tonen på møtet var uformell og det var helt tydelig at både Hans Andreas Limi og Tommy Skjervoll var interesserte i hva vi presenterte. For ATL er det viktig å ha et godt forhold til våre folkevalgte, og gjennom dette møtet har vi styrket dette forholdet noe som vil gjøre det enklere å nå frem med våre saker i de politiske miljøene.

I tillegg til sakene over ble det på møtet også diskutert hvorvidt det er en statlig oppgave å arrangere ledsagerkurs og kurs for bilførerer over 65 år, eller om dette er oppgaver trafikkskolene kan løse.

- ATL mener jo helt klart at dette er typiske områder der våre medlemmer fint kan ta over oppgaven som i dag ligger hos Statens vegvesen. Våre medlemmer er eksperter på pedagogikk og på trafikkopplæring og jobber med dette hver eneste dag. Derfor mener vi i ATL at det er en oppgave våre skoler helt fint kan gjennomføre, avslutter Abusdal.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger