• Hjem
  • Aktuelt
  • Vegvesenet på banen mot useriøse trafikkskoler
Vegvesenet på banen mot useriøse trafikkskoler

Vegvesenet på banen mot useriøse trafikkskoler

Flere medier har de siste dagene satt piratvirksomhet i bransjen på dagsordenen, noe ATL er svært fornøyd med.

Administrerende direktør i ATL, Torgeir Abusdal, synes dette er bra. ATL har tatt opp problemet en rekke ganger, blant annet i flere møter med Krimenheten (bestående av SVV, politiet og Skatteetaten). Torgeir synes det burde kommet klart frem i artikkelen at det ikke er de godkjente trafikkskolene som er problemet, men ufaglærte personer som driver piratvirksomhet.

Regionalt har ATL drøftet saken med tilsynet og vet at det er flere trafikkskoler som har tipset Krimenheten om antatt piratkjøring. ATL mener at Statens vegvesen må prioritere å iverksette konkrete tiltak for å bekjempe piratvirksomheten.

Krimenheten og tilsyn har tett samarbeid, og det er en prosess før Krimenheten kan aksjonere på bakgrunn av tips. Vi forstår at forvaltningssaker er vanskelig, fordi det må foreligge god nok dokumentasjon for å bevise mistanke. ATL mener likevel at dette i større grad må prioriteres fordi slik virksomhet er en trussel for trafikksikkerheten.

I en artikkel på NRK sine nettsider er SVV tydelige på at innvandrere er overrepresentert, og da burde de også fokusere på å gi informasjon til innvandrere slik at de får en forståelse for hvilke krav som stilles til føreropplæringen i Norge. Hva om Krimenheten utviklet en folder som får fram konsekvenser av piratkjøring? Denne folderen kunne foreligge på Trafikkstasjonene, NAV, tas opp i introduksjonsprogrammet for innvandrere og for eksempel deles ut på Trafikalt Grunnkurs.

Trafikkskolene må også være gode på å gi en grundig informasjon om opplæringsforløpet ved henvendelser. Vi har flere eksempler på innvandrerelever som har brukt pirater og kastet bort langt mer penger enn de ville gjort på en godkjent skole. I flere tilfeller har de ikke tilegnet seg kunnskaper, ferdigheter og holdninger som gjør at de klarer å bestå førerprøven. I tillegg har elevene ofte ikke forstått at de har gjort noe ulovlig. Her er det behov for informasjon, og det er myndighetenes sitt ansvar at denne blir gitt.

Alt i alt er ATL glad for at SVV går tydelig ut og advarer elever mot de useriøse. Det bør resultere i at flere velger godkjente skoler, avslutter Torgeir.

Du kan hjelpe til
Krimenheten jobber med flere konkrete saker, og har avdekket et betydelig antall trafikkskoler som samarbeider med pirater. ATL har tidligere utrykt støtte til innskjerpinger og vi vil blant annet slippe til krimenheten på samlinger vi har fremover.

Fortsett å gi tips til Krimenheten! De trenger kanskje akkurat ditt tips for å aksjonere. Send disse til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

nettside link   Les NRKs artikkel her

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger