• Hjem
  • Aktuelt
  • Sterkt kritisk til nedleggelse av trafikkstasjoner
Sterkt kritisk til nedleggelse av trafikkstasjoner

Sterkt kritisk til nedleggelse av trafikkstasjoner

En fersk rapport bestilt av Regjeringen, som ATL har fått kjennskap til, tar til orde for kraftige reduksjoner i tjenestetilbudet til Statens vegvesen. Det kan få alvorlige konsekvenser for trafikkskoler og elever.

En av hovedkonklusjonene i rapporten er å legge ned et betydelig antall trafikkstasjoner som i dag driver med oppkjøring for bil, MC og tunge klasser. Samtidig vil en nedleggelse av trafikkstasjoner bety at en rekke kjøregårder for MC vil forsvinne.

- Dersom tilrådningene i rapporten blir gjennomført er det snakk om en rasering av tjenestetilbudet. ATL er frustrerte over dette angrepet på trafikkopplæring, også fordi man i rapporten ikke legger frem alternative løsninger, sier administrerende direktør Torgeir Abusdal i ATL.

-  Slik dette forslaget nå ligger vil det få alvorlige konsekvenser for en næring som allerede sliter med lange ventetider. Vi snakker om en ytterligere forverring av tilbudet, lengre ventetider og ikke minst lengre reisevei og økte kostnader både for skolene og for elevene, sier Abusdal.

Han er også bekymret for hvordan fraværsregelen vil slå ut når elevene må reise lengre og dermed bruke mer tid for å kunne kjøre opp.

- I dag får man fravær om man tar seg fri i skoletiden for å ta en kjøretime. Men hva skjer når elever må bruke en hel dag for å få lov til å kjøre opp fordi den lokale trafikkstasjonen er nedlagt?

Rapporten peker på at man skal sentralisere flere tilbud hos noen få trafikkstasjoner i et forsøk på å spare penger og effektivisere etaten. Det betyr i klartekst at flere trafikkstasjoner vil forsvinne og at man også vil innskrenke tilbudet hos den enkelte trafikkstasjon.

- ATL er dypt bekymret for endringene man her legger opp til. Vi snakker om dramatiske tiltak som vil få store konsekvenser og som også vil virke konkurransevridende, sier ATL-direktøren.

Abusdal er ikke fornøyd med at regjeringen ikke har gjort rapporten kjent før den nå havner i media.

- Trafikkskolebransjen vil helt klart rammes hardt dersom endringene i rapporten tas til følge. Likevel har man valgt å ikke involvere bransjen. Nå risikerer vi at en av de mest dramatiske endringene for bransjen på mange år innføres uten at vi har fått komme med våre synspunkter. Dette mener vi er beklagelig og vi krever nå å få innsyn i alle dokumentene i saken, slik at vi kan komme med våre innspill før dette blir vedtatt.

- Vi går mer enn gjerne i dialog med Statens vegvesen i forhold til hvordan de kan effektivisere sine tjenester overfor trafikkskolene og overfor elvene som i dag allerede sliter med lange ventetider og sensormangel – men å bestille en rapport som til de grader raserer Statens vegvesens oppdrag ovenfor publikum er vi lite fornøyde med, avslutter ATL-direktøren.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger