- Statens vegvesen tåkelegger

- Statens vegvesen tåkelegger

- Når Statens vegvesen nå går ut og hevder at flere av våre påstander ikke stemmer med virkeligheten er det betimelig å spørre om hvilken virkelighet Statens vegvesen lever i.

Det sier Torgeir Abusdal som er direktør i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL). Han reagerer kraftig når Statens vegvesen nå går ut og hevder at pressemeldingen som ATL sendte ut onsdag ikke stemmer med virkeligheten.

- På flere av de trafikkstasjonene vi sjekket ventetidene på denne uken var den normale ventetiden lang. Flere stasjoner hadde opp til 11 ukers ventetid og i Larvik var det ikke mulig å få time til oppkjøring før etter 8. mai. Så vet også vi at Statens vegvesen opererer med enkelte dropinntimer som frigjøres med kort tidsfrist, men skal alle våre skoler planlegge oppkjøringer etter dette ville det blitt fullstendig kaos, sier Abusdal.

Han stiller seg også uforstående til at Statens vegvesen bruker disse timene som argument for å hevde at det ikke finnes ventetider.

- ATL har daglig henvendelser fra medlemmer som opplever ventetidene som uforholdsmessig lange. Vi har ved flere anledninger tatt dette opp med etaten og uttrykt vår bekymring uten å bli hørt. Når Statens vegvesen nå i tillegg kommer med beskyldninger om at vi har gått ut med uriktige opplysninger er det overraskende, sier Abusdal som legger til at det tross alt er positivt at Statens vegvesen nå endelig reagerer.

- ATL er glade for at Statens vegvesen nå går ut og forsikrer oss om at de nå tar dette på alvor og at de også innrømmer at sommerhalvåret er utfordrende for etaten i forhold til å avvikle førerprøver.

I pressemeldingen fra Statens vegvesen hevder etaten at ATL feilinformerer når man skriver at reduserte åpningstider vil føre til lengre ventetider.

- Å hevde at ventetidene ikke vil øke når man reduserer åpningstidene faller på sin egen urimelighet. Det er heller ikke noen hemmelighet at ATL er svært bekymret for hvordan situasjonen vil utvikle seg fremover, gitt områdegjennomgangen til Statens vegvesen der det tas til orde for å legge ned en rekke trafikkstasjoner som i dag driver med førerprøver. Og innbille seg selv at man ikke har ventetider og samtidig stå foran en varslet nedbemanning kjennes ikke bra ut, avslutter Abusdal.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger