• Hjem
  • Aktuelt
  • Statens vegvesen avlyser alle førerprøver
Statens vegvesen avlyser alle førerprøver

Statens vegvesen avlyser alle førerprøver

Skrevet: torsdag, 12 mars 2020

Statens vegvesen og NAF har oppdatert sine råd knyttet til Korona-viruset. Statens vegvesen stenger i tillegg alle sine trafikkstasjoner og avlyser alle førerprøver frem til mandag.

ATL har tidligere vært ute med råd til medlemmene vedrørende håndtering av smittefare i trafikkopplæringssammenheng. Vi har anbefalt trafikkskolene til å oppfordre elever med symptomer eller potensiell smittefare å avbestille avtalte timer, og vi har oppfordret til fleksibilitet hva angår rutinene for avbestilling. SVV og NAF har også kommet med anbefalinger vedrørende kurs, førerprøver og øvingsbaner, noe vi her ønsker å formidle videre til våre medlemmer.

 

Råd fra SVV

Statens vegvesen velger å iverksette ytterligere tiltak som følge av økningen av koronaviruset. Alle større møter, kurs, samlinger o.l. avlyses i perioden frem til 1. mai. Dette vil blant annet omfatte Informasjonsmøter for ledsagere, 65+ kurs, samarbeidsmøter med trafikkskolene m.m. I tillegg stenger Statens vegvesen alle sine trafikkstasjoner og de avlyser også alle førerprøver i dag og på fredag. En ny vurdering av situasjonen blir gjort på mandag.

Råd fra NAF

Leder for NAF Øvingsbaner, Jonn Eilert Rovelstad, ber trafikklærerne umiddelbart gjøre en vurdering av antallet som er samlet i klasserommet for innledende teori/oppsummering. Rådene er entydige om at det skal være minimum én meter mellom hver person der hvor flere er samlet. I de tilfeller dette vanskelig lar seg gjøre så bør tiltak iverksettes.

NAF vil som et utgangspunkt ikke ta initiativ til å stenge øvingsbanene, men vil fortløpende holde seg orientert om anbefalinger fra lokale helsemyndigheter og generelle innskjerpelser. Dette kan i så tilfelle også få konsekvenser for øvingsbanene.

ATL vil ikke søke dispensasjon på vegne av bransjen

ATL har blitt forespurt hvorvidt det kan være aktuelt for bransjeforbundet å søke dispensasjon fra reglene dersom øvingsbanene blir stengt, slik at trinn 4 i føreropplæringsmodellen kan gjennomføres i sin helhet før Sikkerhetskurs på bane. Det finnes ikke hjemmelsgrunnlag for å søke dispensasjon på vegne av en udefinert masse, slik justering vil kreve forskriftsendring. ATL vil ikke jobbe for en slik forskriftsendring da vi mener dette vil kunne gå på bekostning av kvaliteten i føreropplæringen. Konsekvensen av dette vil kunne medføre flytting av førerprøver, noe som uansett kan forekomme som resultat av endrede retningslinjer fra myndighetene.

Offentlige helsemyndigheter, NAF og SVV opplyser at de vurderer situasjonen fortløpende. ATL vil informere ved endringer.  

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger