• Hjem
  • Aktuelt
  • Reagerer på privatisering av førerprøven
Reagerer på privatisering av førerprøven

Reagerer på privatisering av førerprøven

Frykter lengre reisevei, oppstykking av Statens vegvesen og dårligere tilbud. Nå advarer lederen i NTL Veg mot prosessen som pågår i etaten.

- Dette handler om å privatisere for enhver pris, sier lederen av NTL Veg Inger Sigridnes til Frifagbevegelse.no.

Sigridnes er kritisk til blant annet privatisering av førerprøven og mener at det å hente inn private til å utføre denne tjenesten ikke vil føre til økt trafikksikkerhet eller likhet for loven. Hun er også svært kritisk til om det er penger å spare på tiltaket og i hvilken grad brukerne vil få noen gevinst av en privatisering av førerprøven.

-  Vi kan fort ende opp med lengre reisevei fordi tilbudet på de minste stedene blir borte, sier Sigridnes. I tillegg mener hun at man må øke omfanget av kontroll og tilsyn for å sikre at de private leverer et godt nok tilbud.

Dette tilbakeviser imidlertid samferdselsminister Jon Georg Dale. Han sier at han ikke skjønner hvorfor private ikke skulle kunne gjøre en like god jobb for eksempel når det gjelder førerprøven.

- Så godt som all opplæring er jo i regi av private skoler. Ingen stiller spørsmål ved det. Hvorfor skal de ikke også kunne vurdere om elevene er blitt flinke nok? Vi har ikke noe ønske om å gamble med trafikksikkerheten, sier Dale til nettavisen.

Der understreker han også at de de har bedt om er en utredning for å ha best mulig grunnlag for å fatte gode beslutninger. Han avviser også at det ligger føringer i forhold til både sentralisering og privatisering. Dale sier også at det for ham er et viktig poeng å få bedre tjenester for innbyggerne, nærmere stedet der de bor.

Vil du lese mer? Hele saken finner du på Frifagbevegelse.no.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger