• Hjem
  • Aktuelt
  • Reagerer på forslag til nye læreplaner
Reagerer på forslag til nye læreplaner

Reagerer på forslag til nye læreplaner

ATL har, sammen med flere andre organisasjoner, reagert kraftig på Utdanningsdirektoratets skisse til nye læreplaner i grunnskolen. Nå går flere organisasjoner, inkludert ATL, sammen om en felles uttalelse.

- Vi reagerer på at Utdanningsdirektoratet i sin skisse til nye læreplaner i grunnskolen foreslår å fjerne kompetansekravet til trafikk- og sykkelopplæring i grunnskolen, sier Torgeir Abusdal som er direktør i ATL.

I prinsippet fjernes kravet om at elevene skal kunne trafikkreglene for fotgjengere og syklister innen fjerde trinn og at de skal kunne praktisere trygg bruk av sykkel som fremkomstmiddel innen syvende trinn. Begge disse kravene ligger i dag innfelt i læreplanen for kroppsøving. I tillegg skal elevene innen 10. trinn i naturfag gjøre greie for hvordan trafikksikkerhetsutstyr hindrer og minsker skader ved uhell og ulykker. Også denne blir fjernet dersom Utdanningsdirektoratet får det som de vil.

Dermed er Utdanningsdirektoratet på kollisjonskurs men aktuelle politiske føringer og vedtak. I uttalelsen, som er signert av ledende organisasjoner for trafikksikkerhet i Norge, fremkommer det at Stortinget har vedtatt å styrke kompetansen om trafikk i barnehage og skole. Ved flere anledninger har myndighetene også omtalt opplæring av barn og unge som et særlig viktig forebyggende tiltak i arbeidet med trafikksikkerhet.

- Det er underlig at man i Utdanningsdirektoratet går på tvers av vedtatte sannheter hva gjelder trafikksikkerhet. Å begynne arbeidet allerede fra tidlig alder er med på å øke trafikkforståelsen og dermed også legge til rette for at flere barn og unge kan sykle og gå trygt til skolen. ATL finner det underlig at man i Utdanningsdirektoratet nå vil fjerne noe man vet virker og som når alle unge i Norge, sier Abusdal.

Brevet med den felles uttalelsen om fortsatt trafikk- og sykkelopplæring i skolen sendes til myndighetene i dag.

pdf nedlastning  Les brevet her

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger