Positivt fra Statens vegvesen

Positivt fra Statens vegvesen

Skrevet: mandag, 11 november 2019

- ATL er fornøyde med endringene Statens vegvesen har kommet med i sin reviderte rapport til endringer i tjenestestrukturen og det er gledelig å se at SVV lytter til argumenter.

- Det er ikke noen hemmelighet at ATL har vært bekymret for hva som ville komme i det reviderte forslaget fra Statens vegvesen på fremtidens førerprøvesteder. Spesielt ikke når man ser tilbake på den raseringen som ble foreslått i mai, sier direktør i ATL Torgeir Abusdal. Han tror mange av ATLs medlemmer nå er fornøyde med konklusjonene i den siste rapporten.

- Jeg vil berømme Statens vegvesen for å ha vært lydhøre. De har hørt på innspill og tatt dem til seg slik at vi nå har et forslag som er langt mindre dramatisk enn det opprinnelige forslaget. Men fortsatt er det endringer i det nye forslaget som vi vil se nærmere på. Blant annet er det steder der samfunnskostnadene overstiger besparelsene SVV kan forvente å oppnå. I tillegg må det tas hensyn til verdien av lokal tilstedeværelse, miljøhensyn i forhold til økte utslipp, fare for at det etableres intensivopplæring på de nye førerprøvestedene og konkurransevridning.  

ATL har vært blant de mest aktive organisasjonene i å analysere den opprinnelige rapporten. I svaret fra ATL ble det pekt på at flere av nedleggelsene ikke bare truet trafikksikkerheten men også var med på å undergrave en hel bransje.

- Det var dramatisk å lese den første rapporten der kuttene var store. Det er ingen hemmelighet at ATL var svært kritiske og at vi fryktet for økt intensivopplæring, lange reiseveier og betydelige ulemper for brukerne av Statens vegvesen sine tjenester. ATL har også merket seg at statsminister Erna Solberg i valgkampen sa at det ikke er folk som skal tilpasse seg offentlig organisering, men at offentlig organisering må være flinkere på å være mobile, komme ut til folk og gjøre en god jobb. Og vi vil ta statsministeren på alvor når vi vurderer den reviderte rapporten, sier Abusdal.

ATL har i flere rapporter, utspill i media og møter med politisk ledelse uttrykt vår bekymring. Når Statens vegvesen nå har hørt på innspillene mener Abusdal at det er på plass med litt ros.

- I sitt reviderte forslag har Statens vegvesen tatt inn mange av de momentene vi har foreslått i våre rapporter. De har økt innsatsen med ambulerende tjenester, sett på samordning med andre offentlige myndigheter for avvikling av teoriprøver, vurdert alternative løsninger for å oppfylle krav i forhold til kjøregård for MC og de har sett på mulighetene for å ha en struktur opp mot dagens opplæringssteder for tungbilopplæring i videregående skole, sier Abusdal, og legger til at nettopp disse punktene var blant forslagene ATL også fremmet i sin rapport.

Men selv om endringene nå er langt fra så dramatiske som i rapporten som ble lagt frem i mai, rammes spesielt MC og tungbil med kraftig reduksjon i førerprøvetilbudet.  

 - ATL skal i tiden frem mot høringsfristen se nærmere på de stedene der man nå har foreslått å kutte i tilbudet, avslutter Abusdal.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger