God jul fra ATLs administrasjon og styre

Klare for fremtiden

Bransjen går et spennende år i møte og vi er klare!

Året som har gått har vært innholdsrikt og fylt av aktiviteter. Vi i administrasjonen og styret jobber hele tiden for å bli en enda bedre organisasjon for deg og bransjen vår, og vi jobber hver dag for medlemmenes beste. Her kommer en liten julehilsen fra oss og et par ord om noe av det vi har jobbet med i året som har gått.
 
Det aller viktigste vi har gjort det siste året er å foreta et skikkelig kompetanseløft. Vi har skaffet oss IT-, logistikk- og journalistikkompetanse og vi har ansatt tung fagkompetanse – og vi skal hente inn enda flere ressurser i året som kommer. Dette gjør vi fordi vi skal være en premissgiver innen trafikkopplæring og trafikksikkerhet, og vi skal sloss for våre trafikkskoler og legge til rette for at våre medlemmer fortsatt skal levere verdens beste trafikkopplæring!

Bransjens hverdag
Vi jobber for trafikkskolenes beste, og ønsker å være en viktig stemme i trafikksikkerhetsarbeidet som gjøres. I året som har gått har vi blant annet jobbet med fraværssaken, piratkjøring, ventetidene ved trafikkstasjonene og andre saker som er viktige for bransjens hverdag – og det vil vi fortsette med i 2019. To saker vi alt nå vet vi vil bruke mye tid på i 2019 er fraværssaken og å sloss mot raseringen av antall trafikkstasjoner. ATL vil ikke akseptere at det lokale tilbudet blir vesentlig svekket og vi vil mobilisere våre lokale krefter til aktiv innsats for å sikre bransjens rammebetingelser i fremtiden. ATL skal alt før påske levere innspill til SVV, og vi fortsetter med direkte samtaler med våre politiske myndigheter.

Myndighetskontakt – ATL er på hugget
I 2018 har vi hatt en rekke møter med våre politikere, og det har alt gitt uttelling. Vi opplever at politikerne er genuint interessert i å snakke med oss og at de også lytter og opplever at vi har høy legitimitet med våre synspunkter på trafikkopplæring og trafikksikkerhet. Samferdselspolitikerne har etter ønske fra ATL gitt SVV beskjed om at private aktører skal få bidra inn i de utredninger og vurderinger som skal gjøres i reformering av TK-området. I disse dager leser vi i avisene at leder av utdannings- og forskingskomiteen på Stortinget, Roy Steffensen, tar til orde for at obligatorisk trafikkopplæring skal bli fritaksgrunn i henhold til fraværsgrensen. Han viser til at 75% av ATL sine medlemmer opplever fraværsgrensen som problematisk. Når politikere begynner å referere til ATL, da er vi på vei – og vi kan love at det er mer på gang. Du kan lese mer om vår medieomtale her.

Kurs og arrangementer
I år har vi hatt anledning til å møte flere hundre deltakere på kurs og arrangementer, og vi setter stor pris på å høre hva medlemmene tenker. Vi har gjennomført Trafikklærerdagen til sjøs, Landsmøte og en rekke fagdager og -seminarer. ATL har besluttet av vi skal være best på de kurs våre medlemmer trenger. Derfor vil dere i året som kommer få tilbud om enda flere gode arrangementer og et rekordhøyt antall relevante kurs. Vi oppfordrer alle til å følge med i kurskalenderen på ATLs nettside.

Oppdaterte læremidler
I 2018 har det vært stort fokus på ny lærebok for personbil, og denne ble ferdigstilt i desember. Våre tungbilforfattere har skrevet ny lærebok for minibuss, og er i full gang med ny lærebok for lett lastebil. Både lærebok og spørsmålsbok for snøscooter ble også oppdatert i år. Nye prosjekter er allerede påbegynt. Du finner alle læremidlene våre i nettbutikken.

Nye ansatte i administrasjonen
Vi har ansatt nye resurser i administrasjonen slik at vi har større mulighet til å hjelpe medlemmene og blir enda mer slagkraftige utad. Vi er nå et team på ni personer som holder til på Ryen, i tillegg til styret. Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? Ta en kikk her.

Sammen står vi sterkere
For å løfte bransjens omdømme trenger vi hjelp fra medlemmene! Snakk positivt om bransjen og kollegaene dine og vær stolt over hvor godt vi lykkes med samfunnsansvaret. Ikke glem ATL, vi er her for deg og din trafikkskole. Ta kontakt med oss, vi hører gjerne fra deg!


Takk for samarbeidet i året som har gått. Vi ønsker dere alle en riktig fin tid sammen med familie og venner, og et godt nytt år!

God jul fra ATLs administrasjon og styre
Torgeir, Rolf, Astrid, Jan Harry, Lena, Pål, Jørn, Malin og Maria
Per Ove, Kjell Christian, Per, Jannike, Øyvind, Stine og Anette

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger