750 tilsyn. 60 mistet godkjenningen

750 tilsyn. 60 mistet godkjenningen

Statens vegvesen hadde 750 tilsyn med norske trafikkskoler og trafikklærere i 2018. Totalt mistet 60 skoler og lærere godkjenningen.

Norge har kanskje Europas beste føreropplæring og er et viktig element i Statens vegvesens 0-visjonsarbeid. Føreropplæringen skal blant annet sikre at de unge og uerfarne førerne i størst mulig grad settes i stand til å takle dagens kompliserte trafikk med minst mulig risiko.

Rundt om i landet er det 2900 trafikklærere fordelt på nesten 1100 trafikkskoler som er godkjent av Statens vegvesen.

I 2018 gjennomførte Statens vegvesen totalt 121 tilsyn med fokus på oppfyllelse av formelle krav og 632 tilsyn som gjaldt kvalitet på opplæringa.

Ved nesten 300 tilsyn var det behov for videre oppfølging. Det ble tilsammen gitt 40 advarsler, og 60 trafikkskoler og –lærere/faglige ledere mistet godkjenning

En og annen trafikklærer kan miste godkjenning på grunn av helse eller vandel. Noen trafikkskoler kan også være nedlagt.

– Mange gode skoler
Avdelingsdirektør Henning Harsem som leder kontroll- og tilsynsarbeidet i Statens vegvesen sier til vegnett.no at det er mange gode trafikkskoler, men at næringen er under et sterkt press om å levere opplæring så billig som mulig, og at det påvirker trafikkskolenes kvalitet i opplæringen.

– De fleste trafikklærere gjør en god jobb, men hvis krav og planer ikke følges, kan godkjenning tilbakekalles, sier Harsem.

Når en skal velge trafikkskole er det viktig å ikke bare se på pris, men sørge for å velge trafikkskole som er godkjent av Statens vegvesen.

– Besøk gjerne trafikkskolens kontor, be om å få se undervisningsopplegget til skolen og spør gjerne om skolen har et opplegg for supplerende øvingskjøring hjemme. Vær også innforstått med at ikke alle lærer å kjøre like fort. Det er helt normalt at noen må ha flere kjøretimer enn andre. Videre er det viktig å forstå at forlokkende pakketilbud som oftest ikke gir et riktig bilde av hva opplæringen faktisk kommer til å koste, sier Granum.

– Positivt
– Vi er glade for at Statens vegvesen kontrollerer trafikkskolene og luker ut de som ikke er gode nok eller de som tar snarveier, sier direktør i ATL Torgeir Abusdal.

– ATL er opptatt av at våre medlemmer tilbyr den beste trafikkopplæringen. Mye av grunnlaget for fremtidens trafikksikkerhet legges på trafikkskolen og i opplæringen av nye sjåfører, sier Abusdal. I likhet med Statens vegvesen advarer ATL-direktøren mot å bare se på pris når man velger trafikkskole.

– Vi vet at det finnes  enkelte som driver med piratkjøring og som ikke opererer seriøst. Disse bør man styre unna. Velger man en autorisert trafikkskole har man et svært godt utgangspunkt for å få en seriøs og god opplæring, sier han.

Måtte gripe inn
Rune Granum leder tilsynsarbeidet i Region øst. Denne uka var han med på tilsyn med en elev på kjøretur i trinn fire i opplæringen.

– På denne kjøreturen måtte lærer gripe inn tre ganger: En gang måtte han bremse da eleven valgte å kjøre ut i et kryss, og to ganger måtte han ta i rattet. De var altså nær ved å kollidere tre ganger. Det sier seg sjøl at eleven ikke på langt nær var på det nivået han skulle, sier Granum.

Hans inntrykk fra tilsyn er at halvparten av elevene på trinn fire ikke har kommet så langt i opplæringa som de skal.

At trafikklærer likevel velger å gjennomføre avsluttende opplæring med disse, noe de ikke skal, gjør at mange elever må kjøre førerprøve flere ganger. Dette legger unødig press på førerprøveavviklingen og fordyrer førerkortet for kandidatene.

Vegvesenet har 30 ansatte som stadig har tilsyn med trafikkopplæring. De sjekker at vilkårene for etablering og drift overholdes. De kontrollerer også trafikklæreres arbeidsmåter i klasserom og i bil sammen med elever.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.