Vi kjemper videre mot piratvirksomheten

Vi kjemper videre mot piratvirksomheten

Piratskoler, også kalt L-skoler, er fortsatt et problem i samfunnet vårt – og vi ønsker igjen å sette dette på dagsordenen.

Digitalt førerkort (Foto: Statens vegvesen)

Nå kan du laste ned førerkortet ditt på mobilen

Norge er trolig det første landet i Europa som ruller ut en løsning for digitalt førerkort i full skala. Fra og med i dag, 1. oktober, kan du laste ned førerkortet ditt på mobilen.

-Øv deg på å være til stede bak rattet

- Øv deg på å være til stede bak rattet

I dag markeres EDWARD-dagen over hele Europa – en dag der ingen skal bli drept eller hardt skadd i trafikken. Statens vegvesen oppfordrer trafikantene til en oppmerksom start på høstferien!

Europa vil ha automatgir som standard på førerprøven

Europa vil ha automatgir som standard på førerprøven

Vi er ett stort skritt nærmere at automat blir den foretrukne bil ved oppkjøring. EUs regelverk som i dag legger til grunn at man skal kjøre opp med manuelt girede biler skal endres. Bakgrunnen er at EU gjennomgår det tredje førerkortdirektivet. Det kan bety at automatgir blir hovedregelen ved oppkjøring i Norge.

Under to førerprøver om dagen

Under to førerprøver om dagen

Nok en sommer med ventetidskaos hos Statens vegvesen ligger bak oss - og nå viser tall ATL har tatt frem at det i gjennomsnitt bare kjøres 426 prøver per sensor hvert år.

Over halvparten av alle dødsulykker skyldes førerfeil

Over halvparten av alle dødsulykker skyldes førerfeil

Statens vegvesen har analysert 100 dødsulykker på norske veier. I over halvparten av ulykkene er manglende førerdyktighet en medvirkende faktor til at ulykken inntraff.

Enklere å utvide førerkortet fra traktor til mopedbil

Enklere å utvide førerkortet fra traktor til mopedbil

Regjeringen ønsker større frihet for unge til å velge kjøretøy. Derfor gjør de det nå enklere å utvide førerkortet fra traktor til mopedbil.

Kritisk til FrP utspill

Kritisk til FrP-utspill

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund er kritiske til dagens utspill fra Morten Stordalen der han tar til orde for å la trafikkskolene gjennomføre oppkjøringer.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.